Contacteer ons   050/35 23 27 -  info@guidogeernaert.be Maak hier online uw afspraak -

brochure banner

Wist je dat je hiervoor ook verzekerd bent in je familiale verzekering?

De familiale verzekering is wellicht de verzekering met de ruimste waarborgen tegen een zeer redelijke prijs. Wie er nog geen heeft, raden wij aan om er dringend één af te sluiten. Deze schade gevallen zijn verzekerd in de familiale verzekering.


Ik organiseer een barbecue in het stadspark. Door een onoplettendheid komt er een hete kool in een struik. Er ontstaat brand, die een bloemperk totaal vernielt.  

Tal van publieke parken laten barbecues toe en sommigen bieden zelfs hun eigen infrastructuur aan, op voorwaarde dat bepaalde regels nageleefd worden. Maar hier ook is een minuutje onoplettendheid genoeg, een windvlaag en de hete kolen steken bijvoorbeeld een droog struikgewas in brand. Hier kan het gemeentebestuur de kosten van de nieuwe beplantingen op jou verhalen. In dit geval zal je aangifte moeten doen bij je familiale verzekering.

De kinderen van mijn broer komen op vakantie.

Ook familieleden en vrienden die bij jou een vakantieperiode doorbrengen worden beschouwd als verzekerden. Wanneer zij dan schade aanrichten aan derden – niet aan jouw gezin - komt je familiale verzekering tussen. Wanneer in dit geval één van je vaste gezinsleden schade veroorzaakt aan deze familieleden of vrienden die bij je tijdelijk verblijven, dan worden zij beschouwd als derden en zal ook je familiale verzekering tussenkomen.

Mijn kind vertrekt op bivak.

De grote jeugdbewegingen zijn verplicht om een standaardverzekering te onderschrijven voor de burgerlijke aansprakelijkheid van hun leden, alsook een ongevallen verzekering  en meestal is er ook een rechtsbijstand voorzien.

We raden je inderdaad aan voor je kind vertrekt de leiding aan te spreken of de website van de jeugdbeweging na te kijken in welke mate je kind als lid van een jeugdbeweging verzekerd is én of je kind voldoende verzekerd is.
We kunnen samen je eigen verzekeringsportefeuille naast de waarborgen van de verzekering van de jeugdbeweging leggen en oordelen of er een betere dekking nodig is.
Zo is een goede familiale verzekering van groot belang. Deze verzekering komt tussen wanneer je kind schade berokkent aan een derde. Er is dus sprake van een fout. Daar is de dekking meestal ruimer dan de verzekering van de jeugdbeweging. In lichamelijke schade is er dekking tot iets meer dan 20 miljoen euro, in materiële schade tot iets meer dan 1 miljoen euro.

Meer info

Er bestaan veel goede redenen om een familiale verzekering af te sluiten. Deze verzekering komt tussen wanneer jij,  je gezinsleden, je huisdieren of bijvoorbeeld de kinderen van je familie die op vakantie komen, schade aanrichten aan derden. Voor de materiële schade is er een geïndexeerde vrijstelling voorzien van 308,02 euro. Sommige verzekeringsmaatschappijen betalen via hun pakketaanbod  de vrijstelling terug wanneer je een belangrijke klant bent van deze maatschappij. Doorgaans is er ook een waarborg rechtsbijstand inbegrepen. Deze kan je ook laten opnemen in je globale rechtsbijstandsverzekering, waardoor de premie van de familiale verzekering ietsje goedkoper wordt. De premie van de familiale verzekering hangt af van de extra-waarborgen die je afsluit. 

Wil je meer info over de familiale verzekering, aarzel niet om contact op te nemen met ons kantoor.

Nieuwsbrief

Onjuist

Onjuist

Verplicht veld

Invalid Input

Contactgegevens

Guido Geernaert NV
Dorpsstraat, 165
8340 Sijsele
FSMA nr 011334 A
Tel 050/35.23.27
info@guidogeernaert.be
Maak hier online uw afspraak