Contacteer ons   050/35 23 27 -  info@guidogeernaert.be Maak hier online uw afspraak -

brochure banner

Langetermijnsparen wordt misschien afgeschaft. Nog snel een contract tekenen?

Volgens het hervormingsplan van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) zou het fiscaal voordeel voor langetermijnsparen afgeschaft worden. Vanaf 2024 zou je geen nieuw contract meer kunnen afsluiten. Is het nu voordelig om nog snel een contract voor zo'n product te ondertekenen?


 

Als het hervormingsplan van minister Van Peteghem wordt ingevoerd (misschien vanaf 1 januari 2024) zou het fiscaal voordeel wel verder lopen voor de contracten die nu zijn ondertekend. Dat lezen we in de vakpers.

Naast het klassieke pensioensparen, heeft het lange termijnsparen heel wat extra troeven. We zetten ze voor jou eventjes op een rijtje.

Eerst en vooral is er een fiscaal voordeel. Het bedrag dat je voor het lange termijnsparen fiscaal in mindering mag brengen, hangt af van je inkomen en bedraagt maximaal 2.350 euro. Het fiscaal voordeel bedraagt 30% van dat bedrag, of maximaal 705 euro. Misschien is het een goed idee om je belastingbesparing opnieuw te beleggen. We denken hier bijvoorbeeld aan ouders en grootouders die het belastingvoordeel beleggen in een (klein) kindersparen.

Een andere troef is dat je verder kan sparen na je 65e met fiscaal voordeel.  Op je 60e verjaardag (of op de 10de verjaardag van het contract als het onderschreven werd vanaf 55 jaar) past de overheid een anticipatieve heffing (een voorafbetaling op je verschuldigde belasting op het einde van het contract)’ toe: die bedraagt 10% voor het langetermijnsparen (8% voor het pensioensparen).

Daarenboven zijn er verschillende formules die rekening houden met je risicoappetijt. Ofwel kies je voor een veilige verzekering met kapitaalsgarantie en gegarandeerde rentevoet (tak 21), een meer risicovolle verzekering (tak 23) of de combinatie van beiden (tak 44).

Wil je meer info over het lange termijnsparen, contacteer ons kantoor.

Nieuwsbrief

Onjuist

Onjuist

Verplicht veld

Invalid Input

Contactgegevens

Guido Geernaert NV
Dorpsstraat, 165
8340 Sijsele
FSMA nr 011334 A
Tel 050/35.23.27
info@guidogeernaert.be
Maak hier online uw afspraak