Contacteer ons   050/35 23 27 -  info@guidogeernaert.be Maak hier online uw afspraak -

brochure banner

  • Home
  • Info en documenten

Tak21-beleggingsverzekering: zekerheid en rendement voor je spaargeld

Met de stijgende rentes, brengt je spaargeld weer wat op zonder risico’s te nemen. Een goed alternatief voor het spaarboekje is de tak21- beleggingsverzekering. 


Typisch voor de tak21-beleggingsverzekering is dat ze een gewaarborgd rendement biedt. En met de huidige rentestijging gaat dat gewaarborgd rendement opnieuw in stijgende lijn. Bovendien is er een kapitaalsgarantie. Wel dient hier gezegd te worden dat het rendement vandaag de hoge inflatie niet compenseert. 

Daarenboven hoef je geen roerende voorheffing te betalen op voorwaarde dat het contract minstens 8 jaar loopt.  Tot 100.000 euro per persoon is er ook een staatsgarantie wanneer iets zou mislopen met de verzekeringsmaatschappij.

De tak 21-beleggingsverzekering is ideaal voor een defensieve belegger die  geen risico’s wil nemen en toch wat rendement uit zijn spaargeld wil halen.

Verwar niet met een tak 23- beleggingsverzekering

Bij de tak23-beleggingsverzekering gaat het rendement  hand in hand met onderliggende beleggingsfondsen. Hier is het rendement van je investering niet gewaarborgd, het hangt af van de evolutie van de financiële markten. Met de tak23-beleggingsverzekering heb je geen garantie wat betreft de volledige terugbetaling van de gestorte premies op het einde van het contract. Je kans op een hoger rendement is reëel, dat blijk uit alle statistieken uit het verleden, zeker als je regelmatig en gespreid belegt.

En wat kan ons kantoor voor je doen?

Op het vlak van beleggingsverzekeringen is het aanbod zeer groot. Belangrijk is inderdaad om met een stabiele en financieel sterke partner in zee te gaan. Daarenboven bestaan er verschillen op vlak van instapkosten, geldopnames, gewaarborgde rentevoeten, enzovoort…. Ons kantoor zoekt het beste voor je uit. En uiteraard volgens je risico-appetijt. Ben je een defensieve belegger, dan zullen we eerder een tak21-beleggingsverzekering voorstellen, ben je een dynamische belegger, dan richten we ons meer tot de tak23-beleggingsverzekering. Bij velen maken we de combinatie tussen deze twee populaire producten.  Zo profiteer je van het beste van de ‘twee werelden’.   

Contacteer ons kantoor als je hierover meer wil weten.

Nieuwsbrief

Onjuist

Onjuist

Verplicht veld

Invalid Input

Contactgegevens

Guido Geernaert NV
Dorpsstraat, 165
8340 Sijsele
FSMA nr 011334 A
Tel 050/35.23.27
info@guidogeernaert.be
Maak hier online uw afspraak