Contacteer ons   050/35 23 27 -  info@guidogeernaert.be Maak hier online uw afspraak -

brochure banner

Uitvaartverzekering ontzorgt nabestaanden tijdens rouwproces

Veel mensen hebben een verkeerde perceptie van een uitvaartverzekering. Een uitvaartverzekering is veel meer dan het uitbetalen van een kapitaal om de begrafeniskosten te dekken, ze ‘ontzorgt’ vooral de nabestaanden bij een overlijden van een dierbare.


Deze ‘ontzorging’ gaat heel ver. Enkele voorbeelden:

  • het contacteren van banken en verzekeringsmaatschappijen;
  • het opzeggen van abonnementen en nutsvoorzieningen;
  • het verwittigen van de werkgever, boekhouder, verhuurder, enzovoort;
  • het opvolgen van pensioen, ziekenfonds, kinderbijslag;
  • eerste lijn informatie en advies over nalatenschap;
  • allerhande administratieve rompslomp waaraan men niet denkt op dit droevig moment;
  • emotionele bijstand en indien nodig de nabestaanden doorverwijzen naar specialisten, zoals psychologen, sociaals assistenten… tot zelfs bij een welbepaalde uitvaartverzekering tot 1 jaar na het overlijden;
  • zorgen voor een oppas, gezinshulp, bewaking van de woning en zelfs voor opvang voor de huisdieren;
  • ingeval iemand in het buitenland sterft, kan de uitvaartverzekering zorgen voor de repatriëring van de overledene of de begrafenis ter plaatse. Of zorgt ze er voor dat de inwonende gezinsleden als ze in het buitenland verblijven naar België kunnen gerepatrieerd worden bij een overlijden van hun dierbare in België;
  • zelfs bijstand vóór het overlijden bij palliatieve zorgen.

Deze ‘ontzorging’ is zeker nodig in een rouwproces. Daarnaast is er de financiële gemoedsrust. Men verzekert zich voor een bepaald kapitaal en bij overlijden wordt dit kapitaal besteedt om de begrafeniskosten te betalen.

Wat kost zo’n uitvaartverzekering, vraag je je wellicht af.

Stel dat je halverwege de dertig bent en kiest voor een uitvaartverzekering met als verzekeringswaarde 7.500 euro. Afhankelijk hoe je de betaling spreidt (bv tot je 65e), dan betaal je zo’n 20 euro per maand. Zelfs als je iets overkomt na de eerste betaling, ook dan krijgen je nabestaanden het volledige bedrag van 7.500 euro. Uiteraard is er een levenslange dekking, zelfs als de premie na je 65e niet meer betaald moet worden. Je zou de polis ook in één keer kunnen betalen: het kost je dan om en bij de  4.750 euro, voor een dekking van 7.500 euro. Dat is best een mooie belegging. Het gaat hier om een premieberekening van een bepaalde uitvaartverzekeraar. Uiteraard bestaan er verschillen op de markt.

Wil je meer weten over de uitvaartverzekering en haar bijkomende bijstandsformules, aarzel niet om contact op te nemen met ons kantoor.

Nieuwsbrief

Onjuist

Onjuist

Verplicht veld

Invalid Input

Contactgegevens

Guido Geernaert NV
Dorpsstraat, 165
8340 Sijsele
FSMA nr 011334 A
Tel 050/35.23.27
info@guidogeernaert.be
Maak hier online uw afspraak