Contacteer ons   050/35 23 27 -  info@guidogeernaert.be Maak hier online uw afspraak -

brochure banner

Checklist na overstroming

Sinds 2007 is schade veroorzaakt door natuurrampen automatisch gedekt door de brandverzekering eenvoudige risico’s. Wat kunnen getroffen gezinnen en handelszaken doen in geval van een aardbeving of overstroming?


De tussenkomst van de verzekering is niet afhankelijk van de erkenning van de overstroming als ramp.

Stel uw verzekeraar zo snel mogelijk op de hoogte. Hij zal dan een schadedossier openen en het bezoek van een expert inplannen. Tracht te voorkomen dat de schade erger wordt: schakel de elektriciteit niet terug aan in ruimtes die aangetast zijn door vochtigheid, breng elektrische apparaten en andere voorwerpen die nog gered of hersteld kunnen worden naar droge ruimtes. De verzekeraar zal u bijstand verlenen waar dat noodzakelijk blijkt, alsook schadebeperkende maatregelen aanraden indien het risico op verdere schade nog niet is geweken.

In afwachting van het bezoek van de expert, kunt u bewijsstukken verzamelen. Foto's van het gebouw en de inboedel kunnen de regeling van de schade bespoedigen. Maak een lijst waarin alle schade wordt opgesomd. Indien u geen aankoopfacturen e.d. kunt vinden, kan een korte beschrijving soms genoeg zijn.

Rekening houdend met de omvang van de schade zal een expert, een verzekeringsinspecteur of in sommige gevallen de makelaar ter plaatse komen om de schade te begroten. Bij beperkte schade kan een regeling, mits het akkoord van de verzekerde, ter plaatse gebeuren. De schadevergoeding volgt in ieder geval binnen de 30 dagen nadat de klant heeft ingestemd met de schadebegroting. Let op: een aantal uitsluitingen kunnen in de polis vermeld staan.

Wanneer na het bezoek van de expert nog schade opduikt – te wijten aan de overstroming – kan die zonder probleem nog bij de verzekeraar aangegeven worden, maar een verband met de overstroming moet worden aangetoond. Wanneer de woning door de schade tijdelijk onbewoonbaar is geworden, zal de verzekering ook de gebeurlijke verblijfskosten dragen.

Nieuwsbrief

Onjuist

Onjuist

Verplicht veld

Invalid Input

Contactgegevens

Guido Geernaert NV
Dorpsstraat, 165
8340 Sijsele
FSMA nr 011334 A
Tel 050/35.23.27
info@guidogeernaert.be
Maak hier online uw afspraak