Contacteer ons   050/35 23 27 -  info@guidogeernaert.be Maak hier online uw afspraak -

brochure banner

Waarvoor dient een kredietverzekering?

Door de coronacrisis is het percentage klanten dat facturen niet betaalt verdubbeld. Daarenboven zeggen statistieken dat een kwart van de faillissementen in Europa te wijten is aan wanbetalingen. Nog elders lezen we dat om het verlies van een onbetaalde factuur te compenseren, je een extra omzet moet genereren die 10 tot 100 keer hoger ligt dan het bedrag van die factuur. Een kredietverzekering biedt je bedrijf hiertegen allemaal bescherming.


Maar wat is een kredietverzekering eigenlijk?

De kredietverzekering bestaat uit drie basiselementen: bedrijfs- of kredietinformatie, incasso en dekking.

De kredietverzekeraars beschikken over een zeer uitgebreide databank van bedrijven. Op die manier kunnen zij een juiste inschatting maken van het kredietrisico van je afnemers en wordt er een kredietlimiet per afnemer vastgelegd. Met andere woorden, de kredietverzekeraar volgt de financiële situatie van je afnemer op, zodat jij je 100% kan focussen op je core-business. Het is immers belangrijk om te weten met welke afnemer je in zee gaat.

Betaalt je klant niet? Dan draag je de openstaande vorderingen op deze klant aan de kredietverzekeraar over, die de schulden via zijn incassodiensten probeert te recupereren.

Stet dat dit niet lukt of de klant gaat failliet, dan keert de kredietverzekering tot een vastgestelde limiet die afgesproken is in het verzekeringscontract een schadebedrag uit. Dat kan oplopen tot 85% à 95% van het factuurbedrag. Op die manier zorg je ervoor dat een failliete klant of wanbetaler niet aan je winst, cash of nieuwe investeringsmiddelen knaagt.

De kredietverzekering komt enkel tussen bij transacties met bedrijven.

Hoe wordt de premie berekend van een kredietverzekering?

De premie is afhankelijk van de omzet van je bedrijf (hoe hoger, hoe lager de premievoet), de door je bedrijf toegestane betalingstermijn (hoe korter, hoe goedkoper), de economische, de lokale betalingsmodaliteiten en de politieke situatie in de landen waar je afnemer actief is en uiteraard de sector (bv. horecasector is duurder dan de chemiesector). 

Wil je meer weten over de kredietverzekering, aarzel niet om met ons kantoor contact op te nemen. De kredietverzekering zorgt ervoor dat je bedrijf over voldoende werkkapitaal blijft beschikken ondanks wanbetalers en niet in liquiditeitsproblemen komt. Zeker in tijden waar er veel faillissementen te verwachten zijn, loont het de moeite om een kredietverzekering af te sluiten.

Nieuwsbrief

Onjuist

Onjuist

Verplicht veld

Invalid Input

Contactgegevens

Guido Geernaert NV
Dorpsstraat, 165
8340 Sijsele
FSMA nr 011334 A
Tel 050/35.23.27
info@guidogeernaert.be
Maak hier online uw afspraak