Contacteer ons   050/35 23 27 -  info@guidogeernaert.be Maak hier online uw afspraak -

brochure banner

Zo betaalt de fiscus mee je verzekeringen

Jaarlijks komt de periode van het invullen van de belastingbrief terug.  Zelfs met de online toepassing taks-on-web blijft het voor velen een karwei, zeker omdat er elk jaar nieuwe regels van toepassing zijn en verschillend kunnen zijn naargelang waar je woont.  Er is wel één constante en dat is het belastingvoordeel waarvan je kan genieten als je bepaalde verzekeringen afsluit. Een belastingvoordeel dat voor een gezin met twee werkende partners tot 2.000 euro en zelfs meer kan oplopen.

 


Er zijn in de eerste plaats de pensioenopbouwverzekeringen.

Je kan bijvoorbeeld met pensioensparen beginnen vanaf je 18e verjaardag. Er zijn twee plafonds in het pensioensparen. in 2021 is dit 990 euro met 30% fiscaal voordeel en 1.270 euro met 25% fiscaal voordeel. Zo krijg je een maximum belastingvermindering van 317,5 euro.

Je kan het pensioensparen combineren met het lange termijnsparen (levensverzekering), waarop je in 2021 van een aanzienlijk belastingvoordeel tot 705 euro kan genieten ( max 30% op een maximum storting van 2.350 euro) afhankelijk van je inkomen.

Daarbij komt het Vrij Aanvullend Pensioen voor Werknemers (VAPW). Deze verzekering dient voor diegenen die nog geen of in beperkte mate toegang hebben tot een opbouw van een aanvullend pensioen of een groepsverzekering via de werkgever. 

De bijdragen van de VAPW worden dus ingehouden van het nettoloon van de werknemer. De bijdrage is beperkt tot maximum 3% van het referentieloon of tot maximum 1.600 euro als 3% van het referentieloon lager zou zijn dan 1.600 euro). De belastingvermindering voor de stortingen bedraagt bij het VAPW 30%, hetzelfde tarief als voor klassieke pensioensparen voor een storting van 990 euro.

Ook belastingvermindering dankzij rechtsbijstandsverzekering

Sinds 2019 geniet je ook van een belastingvoordeel wanneer je een globale rechtsbijstandsverzekering afsluit. Premies tot 310 euro geven recht op een belastingvermindering van 40 %, wat het maximale voordeel op 124 euro brengt. Deze rechtsbijstandsverzekering moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen voorzien in de wet Geens. Ons kantoor zoekt voor jou de juiste formule uit om een maximum belastingvoordeel te genereren.

Je hoeft echt geen rekenwonder te zijn om te weten dat als je in 2021 deze nuttige verzekeringen afsluit  je dan in een modaal gezin met 2 werkende partners gemakkelijk 2.000 euro en meer kan terugverdienen.

Aarzel niet om met ons kantoor hieromtrent contact op te nemen.

Nieuwsbrief

Onjuist

Onjuist

Verplicht veld

Invalid Input

Contactgegevens

Guido Geernaert NV
Dorpsstraat, 165
8340 Sijsele
FSMA nr 011334 A
Tel 050/35.23.27
info@guidogeernaert.be
Maak hier online uw afspraak