Contacteer ons   050/35 23 27 -  info@guidogeernaert.be Maak hier online uw afspraak -

brochure banner

Geef de dieven geen vrij spel in je woning !

De mooie dagen komen er aan en misschien trek je samen met de familie of vrienden er enkele dagen op uit. Terwijl je van huis bent, doe je er best alles aan om de dieven in je woning geen kans te geven.


Naast het installeren van een efficiënte alarminstallatie, die toch gemakkelijk 1000 à 2000 euro kost zonder rekening te houden met het abonnementsgeld, lees je best onderstaande tips. 

 - Zorg dat je adresgegevens niet zichtbaar zijn. Noch op een sleutelbos, noch op de valiezen. Zelfs op de bagageband in de luchthaven zijn er ‘toeschouwers’ die slechte bedoelingen hebben.

- Wees tijdens je vakantie niet te actief op de sociale media. Een romantisch beeldje in Frankrijk kan zeer mooi zijn, maar potentiële dieven kijken ook mee.

- Zeg niet op je automatisch antwoordapparaat dat je op vakantie bent.

- Zorg er voor dat alle ramen en deuren gesloten zijn.

- Vraag aan buren of familie om regelmatig een kijkje te komen nemen in je huis. Zij kunnen de rolluiken eens optrekken of de gordijnen open trekken, zodat een buitenstaander de indruk heeft dat het huis permanent bewoond is. Vraag ook aan je kennissen om af en toe hun auto op je oprit te parkeren en je brievenbus regelmatig leeg te maken.

- Zorg dat waardevolle voorwerpen onzichtbaar zijn. Het is altijd goed om foto’s van die waardevolle voorwerpen te nemen. Die foto’s zijn altijd nuttig bij aangifte van een diefstal of bij de berekening van de  schadeloosstelling door je diefstalverzekeraar.

- Leg de reservesleutels van je woning of auto veilig weg.

- Spreek af met je buren of familie hoe ze je kunnen bereiken bij diefstal in je woning.

Er is nog altijd de waarborg diefstal in de brandverzekering

Als er dan toch nog iets gebeurt, is er nog altijd de waarborg ‘diefstal’ in de brandverzekering die in een schadevergoeding voorziet. De prijs van een diefstalverzekering hangt af van de waarde van de inhoud en de bijzondere voorwerpen die je wenst te verzekeren en ook de ligging van de woning.

Misschien goed om weten is dat in ons land elke dag 140 inbraken worden gepleegd. Gemiddeld kost een inbraak het slachtoffer zo’n slordige 6.000 euro. Bij één op de tien loopt de waarde van de gestolen goederen zelfs op tot meer dan 10.000 euro. Het loont dus de moeite om meer informatie te vragen over een diefstalverzekering als je er nog geen hebt. Aarzel niet om met ons contact op te nemen

Voor u gelezen

Geen feed gevonden

Nieuwsbrief

Onjuist

Onjuist

Verplicht veld

Invalid Input

Contactgegevens

Guido Geernaert NV
Dorpsstraat, 165
8340 Sijsele
FSMA nr 011334 A
Tel 050/35.23.27
info@guidogeernaert.be
Maak hier online uw afspraak