Contacteer ons   050/35 23 27 -  info@guidogeernaert.be Maak hier online uw afspraak -

brochure banner

Een eigen fuif organiseren, zorg dat je achteraf niet de pineut bent

Je kijkt er al naar uit. Je eigen fuif op oudejaarsavond. Je hebt een zaal gehuurd, er is een muziekinstallatie in de zaal, je doet beroep op een 10-tal  vrijwillige medewerkers en … minstens 100 vrienden en kennissen zullen er ‘oud’ en ‘nieuw’ vieren.

 


Voor zo’n organisatie is voorkomen beter dan genezen. Je moet altijd goede voorzorgsmaatregelen nemen zodat de kans op schade en ongevallen zo klein mogelijk is. Wat als er iets gebeurt met één van de gasten door de fout van de organisatie? Of wat als één van de vrijwilligers zich kwetst en werkonbekwaam is? Of er ontstaat brand en er is schade aan het gebouw? Of de muziekinstallatie van de eigenaar van de zaal is beschadigd?  Een ongeval is vlugger gebeurd dan je denkt. Wil je achteraf niet de pineut zijn van je eigen fuif, dan is het geen overbodige luxe om voorafgaand samen met ons kantoor een soort risicoanalyse te maken van je eigen fuif.

We maken dan een verzekering op maat. Verschillende maatschappijen bieden een totaalpakket aan met de waarborgen burgerrechtelijke aansprakelijkheid, rechtsbijstand en ongevallen bij helpers. Voor een fuif met 100 deelnemers en een tiental vrijwilligers, mag je rekenen op een verzekeringspremie tussen de 150 à 200 euro. Eindelijk maar een peulschil in vergelijking met de totale kostprijs van de totale organisatie van de fuif. Hiervoor mag je rekenen op een kostprijs tussen de 1500 à 2500 euro als je het een beetje ‘goed’ wil doen in een toffe zaal en met een goede disc jockey bijvoorbeeld.

Als we de risicoanalyse van je ‘fuif’ maken, is het belangrijk dat we de dubbele verzekeringen uitsluiten. Het heeft immers geen zin om je dubbel te laten verzekeren. Sommige eigenaars van zalen voorzien in hun brandverzekering bijvoorbeeld een afstand van verhaal tegenover de huurders van de zaal. Bij brandschade komt de verzekering van de eigenaar dan tussen en hoef je hier niet voor verzekerd te zijn. We raden je aan dit te vragen aan de eigenaar van de zaak bij het vastleggen van de fuif. Evenals hem te vragen of hij een polis objectieve aansprakelijkheid na brand en ontploffing heeft.

Een tip: begin vroeg aan de organisatie, maak een checklist zodat je niets over het hoofd ziet, maak een kosten- en inkomstenbalans en kom vroeg genoeg naar ons kantoor om de juiste verzekering af te sluiten.   

Voor u gelezen

Geen feed gevonden

Nieuwsbrief

Onjuist

Onjuist

Verplicht veld

Invalid Input

Contactgegevens

Guido Geernaert NV
Dorpsstraat, 165
8340 Sijsele
FSMA nr 011334 A
Tel 050/35.23.27
info@guidogeernaert.be
Maak hier online uw afspraak