Contacteer ons   050/35 23 27 -  info@guidogeernaert.be Maak hier online uw afspraak -

brochure banner

  • Home
  • Info en documenten

Dankzij successieplanning, minder kosten en meer controle

‘Het is niet dat ik bang ben om te sterven, maar ik ben er liever niet bij wanneer het gebeurt’, zegt de bekende filmacteur Woody Allen. Een reden te meer om op tijd over uw nalatenschap te bezinnen. 80% van de Belgen doet het vandaag helaas nog niet. Nochtans kunt u met een goede begeleiding heel wat kosten en zorgen besparen bij uw erfgenamen zonder dat u de controle verliest over uw vermogen.

Er bestaat geen leeftijd op successie- of nalatenschapsplanning. Belangrijk om te weten hoeveel successierechten uw erfgenamen moeten betalen op het moment van uw overlijden. U hoeft niet bij een notaris aan te kloppen hoeveel dit zal bedragen. De successierechten lopen van 3% tot 65% in Vlaanderen en van 3% tot 80% in Brussel en Wallonië.

Schenking aan kinderen en kleinkinderen kost maar 3%
Vanaf een nalatenschap boven de 50.000 Euro per kind of kleinkind, is het interessant om aan successieplanning te doen. U kunt een schenking doen aan uw kinderen of kleinkinderen en u betaalt slechts 3% schenkingsrechten.

Dankzij de levensverzekering controle over uw vermogen
Wilt u controle blijven hebben op uw vermogen, is de levensverzekering een uitstekend instrument. In dit geval betaalt uw erfgenaam geen successierechten en blijft u controle houden over uw vermogen. Aarzel niet om uw verzekeringsmakelaar hierover te contacteren. Hij zal uw dossier met de nodige discretie behandelen.

Verzeker het bedrag van de successierechten
Een andere oplossing om uw erfgenamen bij uw overlijden op geen kosten te jagen, is de overlijdensverzekering. We kunnen bij benadering uitrekenen hoeveel successierechten uw erfgenamen bij uw overlijden zullen betalen. We verzekeren dit bedrag en bij overlijden wordt de som uitbetaald aan uw erfgenamen. De overlijdensverzekering is niet duur en is afhankelijk van uw leeftijd en uiteraard het verzekerde bedrag.

Wist u ook

  • Dat de successierechten in Vlaanderen gunstiger zijn dan in Brussel en Wallonië.
  • Dat bij de successierechten een onderscheid moet gemaakt tussen roerend en onroerend goed.
  • Dat kinderen altijd recht hebben op een erfdeel
  • Dat successierechten bij erfenissen aan broers en zusters tot 65% kunnen oplopen
  • Dat er geen notaris nodig is om aan successieplanning te doen
  • Dat het aangeraden is om regelmatig uw planning te herzien omdat uw situatie en de wetgeving veranderen

Er zijn verschillende formules om aan successie- of nalatenschapsplanning te doen. Contacteer ons. We zullen uw dossier met de nodige discretie behandelen.

Nieuwsbrief

Onjuist

Onjuist

Verplicht veld

Invalid Input

Contactgegevens

Guido Geernaert NV
Dorpsstraat, 165
8340 Sijsele
FSMA nr 011334 A
Tel 050/35.23.27
info@guidogeernaert.be
Maak hier online uw afspraak